Hoppa till sidans innehåll

Lapua Final European cup 25 m

2017-09-10 18:46
15-17/9 fanns Europas bästa grov- och standarpistolskyttar i Karlstad för cupfinal...
  • Uppdaterad: 2017-09-17 20:51

Europas 20 bästa skyttar gjorde upp på Sörmon i grenarna grovpistol 25m cal 32 och standardpistol 25m cal 22..

För att ta medalj krävdes det yttersta vilket Per Anders Lander lyckades med då han sköt personliga rekord båda dagarna. Grovpistol 583 poäng med samma poäng som segraren Boris Artaud men Boris hade 21 innertior och Per Anders 17 innertior.
Per Anders satt nytt personligt rekord även på Söndagen och var även då ytterst nära att vinna guldet. Samma poäng 573 poäng i standardpistol som flerfaldig världscup vinnare, Europa mästare och deltagare i final vid senast fem olympiader, Joao Costa från Portugal.
Även denna gång så var hade Per Anders fyra färre innertior.  Per Anders var dock riktigt nöjd, lite stolpe ut med innertiorna men att sätta två personliga rekord av två möjliga tävlingar är riktigt bra.


I och med silvermedaljerna så har Per Anders Lander redan kvalificerat sig till Europa Cup finalen 2018 som kommer att gå av stapeln i Lissabon, Portugal .

Representanten från ESC european shooting confederation Marko Leppä var mycket nöjd med arrangemanget i Karlstad och I2 skf och Karlstads Kommun för ett mycket väl genomförtarrangemang och kommer att promota Karlstad nästa gång Sverige står på tur för att arrangera en större internationell skyttetävling.

Mycket stort tack till tävlingsledaren Lars Palmgren för ett oerhört hårt och helhjärtat arbete med planering och genomförande av tävlingen.  Att det blev ett så lyckat genomförande ska även tillskrivas alla 20 deltagande duktiga funktionärer i föreningen samt inlånat några från Säffle och Karlstad.


Det hade definitivt inte blivit så lyckats utan uppbackning av Karlstad Kommun vid invigning
och prisutdelning, stort Tack till Karlstad Kommun.

Vi måste vara stolta över vår insats som tävlingsarrangörer. Det är ett synnerligen gott lagarbete som är grunden.

Nästa uppdrag för Per Anders Lander blir landskamp mot Norge i Oslo 29 september till 1:a oktober
Där även klubbkompisen Magnus Palmgren är uttagen i den Svenska truppen.
Ledare för den svenska truppen är Lars Palmgren

Skribent: Hans Törnevik
Epost: Adressen Gömd

Styrelsen - Hans Törnevik

Gevär - Johan Ekstam

Pistol - Marcus Wilhelmsson

Automat - Nils-Erik Karlsson

Nya medlemmar måste fylla i medlemsansökan och skicka in till styrelsen innan avgifterna betalas. Medlemskap i föreningen beviljas genom styrelsebeslut. Länk: Ansökan om medlemskap I 2 Skf 2017

Medlemsavgiften för 2018 är:

- Aktiv skytt 400 kr
- Nybörjare/junior 200 kr
- Stödjande medlem 100 kr.
- Aktiva nationella pistolskyttar (ej lp) tillkommer en verksamhetsavgift 100 kr.
- 2018 års tävlingslicens är 300:- för seniorer och 150:- för juniorer. Junior är man från och med det år man fyller 15 år, till och med det år då man fyller 20. Avgiften är ej obligatorisk för ungdomar upp till och med det år de fyller 14.
För att få tävlingslicens för år 2018 betalar du in avgiften för tävlingslicensen på Svenska Skyttesportförbundets bankgiro 834-7718. I meddelandefältet skriver du i nämnd ordning: ditt IID-nummer, gren och förening, se även info http://www.skyttesport.se/Information/Nyheter/nyheterfransvsf/skadutavlaiborjanpajanuari/
Medlemsavgift och verksamhetsavgift inbetalas på I 2 Skf pg 393578-0. Kom ihåg att uppge namn, adress och fullständigt personnummer. 
/ Kassören
 

Postadress:
Kungl Värmlands Regementes SF - Skyttesport
Ingeborg Palmgren, Nävervägen 6
65351 Karlstad

Kontakt:
Tel: +4654533678
E-post: This is a mailto link

Se all info