Hoppa till sidans innehåll
I 2 Skf framgångsrika lag vid SM Springskytte 2014

Glada I 2 Skyttar Springskytte 2014


SM i springskytte pistol avgjordes på Sörmon under lördagen den 14 september 2014.

Lars-Olof Gävert I2 segrade i H21 och tog därmed sitt första individuella SM guld.  Lars-Olov hade en mycket snabb löptid över den 6 km långa banan och 24 av möjliga 30 träff räckte till SM guld och mästerskapens bästa resultat. - Mycket roligt. Jag kände mig mentalt stark på skjutstationerna och presterade mitt bästa skytte någonsin när det som bäst behövdes, bubblade en glad guldmedaljör.

Silvret gick till klubbkamraten Robert Drottz som länge ledde tävlingen men 3 bom på sista stationen kostade honom guldet. I H35 vann Marcus Wilhelmson, I 2 silver med goda 27 träff och en bra löptid var han endast 34 sekunder från guldet. Lars Persson I2 debuterade i H50 och vann guld direkt. Lars har många individuella silver och brons på tidigare SM. Idag fick Lars ihop 27 träff och mästerskapens fjärde bästa löptid. - Jag har förberett mig bra och är jätteglad att det äntligen blev seger individuellt, jublade Lars efteråtBronsmedaljen i H50 gick till Lars Palmgren, I 2 som hade 26 träff.

I lagtävlingen vann I 2 lag 1 genom Persson, Drottz och Palmgren medan I 2 lag 2 genom Gävert, Wilhelmson och Johan Lindqvist tog bronset.

Mästerskapen avslutades med stafett som brukar vara en fajt mellan I 2 och Stockholmspolisen vilket även blev fallet denna gång. Stockholmspoliserna presterade ett optimalt skytte då alla skyttar sköt fullt och utmanade I 2 lag 1 länge om segern och det skilde bara 20 sekunder till I 2-lagets fördel som hade löpstarka Robert Drottz och L-O Gävert på de första två sträckorna. På sista sträckan var dock Lars Persson obeveklig och imponerade med stark löpning och snabbt och träffsäkert skytte vilket gjorde att I 2-laget kunde försvara sitt SM guld. I 2 lag 2 genom Palmgren, Lindqvist och Wilhelmson gjorde ett bra lopp och tog brons. I juniorstafetten för två-mannalag tog I 2 genom Sara Palmgren och Alexander Törnevik silver efter PK Pricken.Tävlingarnas kung blev Lars Persson med tre guld. - Detta är det bästa resultat vi någonsin uppnått och vi är mycket nöjda med det men även med arrangemanget som fungerade perfekt, sammanfattar Hans Törnevik tävlingarna. 

Hans har under tävllingarna varit tävlingsledare samt lagledare för I 2:s springskyttar. Inte nog med det deltog han själv i tävlingen och slutade fyra i H50 men med tävlingarnas totalt bästa skjutresultat på 29 träff. Hans kan verkligen vara nöjd med sin egen prestation, I 2 skyttarna samt tävlingsarrangemanget i sin helhet!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:40 Skribent: Johan Ekstam
E-post: This is a mailto link

Postadress:
I 2 Skytteförening - Skyttesport
Ingeborg Palmgren, Nävervägen 6
65351 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info


Genom att handla hos
affärer anslutna till
Sponsorhuset får du och

föreningen pengar tillbaka.
Följ länken för att läsa
reglerna o registrera dig.


Spela med Svenska Spel
och
stöd vår förening.