Hoppa till sidans innehåll

Framgångar SM Gevär 2015

25 AUG 2015 19:56
Helgen 22-23 aug avgjordes SM gevär i Kristinehamn med osedvanliga framgångar för vår förening. Vi har åter en svensk mästare i föreningen. Grattis Peter Sundin till guldet!
  • Skapad: 25 AUG 2015 19:56

Gevärs-SM i Kristinehamn 22-23 augusti 2015 blev ovanligt framgångsrikt. Vår förening ställde upp med fem gevärsskyttar. Totalt erövrades ett indivduellt guld. Ett silver i föreningslagtävlan samt ett guld i förbundslagstävlan.

Liggande tävlingarna

Sundin har tränat otroligt många timmar i livet, fast det har blivit mindre på senare år. Det är ju som att borsta tänderna, man missar ju sällan munnen, säger Peter Sundin.

Inför finalen låg 15-åriga Ella Carlsson från Ramsberg på tavla ett med 247 poäng. Strax efter var Helena Jansson, Söderala, och Linda Strand, Karlstad-Ulvsby, på 246 och Peter Sundin låg på fjärde plats med 245.

Fullt i finalen

I första finalserien öppnade Peter Sundin mycket starkt med 50 poäng och när ett skott återstod hade han fixat ytterligare fyra tior och låg lika med Ella Carlsson. I det sista och avgörande skottet klämde Sundin i med en tia mot Ellas nia och segern var klar med 345 poäng och alltså maximala 100 poäng i finalen.

Silver i föreningslagstävlan

I föreningslagtävlingen segrade Karlstad-Ulvsbys andralag genom Henric Nordlöf och Mattias Gärdestam, 487, som var en poäng före Kungliga Värmlands Regementes Skf förstalag med Peter Sundin och Matts Hultsved.

Ställningskyttet

Våra skyttar i ställningsskyttet hade ingen lyckosam dag under andra dagens tävlingar då ställningskyttet avgjordes. Åndå lyckades Peter erövra ett guld då han ingick i förbundslaget för Värmland.

Artikel från VF

Resultat ställning SM gevär 2015

Resultat liggande SM gevär 2015

150822 Sundin pris

Skribent: Johan Ekstam
Epost: This is a mailto link

I 2 skf och KPSK har av Skyttesportförbundet fått det stora nöjet att tillsammans arrangera SM Pistol 25 o 50m 2020. Boka redan nu in 21-23 augusti för denna häftiga tillställning.

Till detta behöver vi funktionärer och det finns uppgifter för alla. Vi kommer att genomföra utbildningar så att alla ska känna sig säkra i sin roll i laget.

Ansvarig för bemanningen är Hans Törnevik som gärna tar emot din intresseanmälan.

Postadress:
I 2 Skytteförening - Skyttesport
Ingeborg Palmgren, Nävervägen 6
65351 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info